232-301-2136
kursat.arslan@deu.edu.tr
Buca Eğitim Fakültesi
Sosyal Bina, 2.Kat 207, İzmir
  • Ana Sayfa
  • Özgeçmiş
  • Hakkımda
  • Blog
  • İletişim
  • Ders Kayit
  • Giriş
    E-mail Adresi:
    Şifre:
Yaratan rabbinin adıyla oku! Alak Suresi - 1. Ayet
Son blog yazısı (3.11.2023) Bir şiir: Gitse
Dr. Kürşat ArslanDokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesinde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde Doçent.

C# da windows benzeri Hesap Makinesi Uygulaması

Yayınlanma: 22 Mart, 2018 Güncellenme: 8 Ocak, 2019

Tanım

C#'ta windows benzeri bir hesap makinesi yapmak için temel düzeyde bir çok bilgiye ihtiyaç duyacaksınız. Ancak bence bunlardan en önemli olanı sender parametresidir çünkü bu parametre ile işlerinizi oldukça kolay ve basit bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Şimdi gelin kısaca bu bu parametrenin ne olduğunu ve ne nasıl kullanıldığını inceleyelim. Ardından örneğin tamamını bilgisayarınıza indirerek adım adım inceleyebilirsiniz. 

Sender Parametresi

Click() fonksiyonu içerisinde yer alan bu parametre, kullanıcı her defasında bir nesneye yada objeye tıkladığında tetiklenir ve eğer farklı nesnelerde ortak kullanılırsa gönderici hakkında bilgi verir. Böylece, aşağıdaki örnekte olduğu gibi her bir buton için ayrı ayrı kod yazmak yerine tek bir buton click olayı oluşturulup diğer butonlara bu olayı atamamız yeterli olacaktır. Sender parametresinin kullanım şekillerinden biri aşağıdaki gibidir. 

   Button abc = (Button)sender;

Bu kod bloğu, aşağıda örnekte görülen her bir butonun click olayına atanırsa, gönderici buton hakkında kolaylıkla bilgi alınabilir. 

Örnek

c# programlama dilinde, bir çok yapıyı bir arada bulabileceğiniz bir uygulama. Bu hesap makinesi uygulamasında, windows benzeri bir yapı kullanılarak, tek bir textbox içerisinde toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemleri yürütülebilir. Bunun yanında, double değişkeni kullanmak gibi bir kaç ince detay özellikle sizlere bırakılarak daha fazla geliştirme imkanını açık bırakmaya çalıştım.  Umarım faydalı bir kaynak olur. ! unutmayın bu örnek başlangıç seviyesi için uygun olmayabilir. 

Kaynak Dosya

Dosyayı indirmek için tıklayın.

Bu gibi yazıların çoğalması için site içerisinde yer alan reklama tıklayın. Teşekkürler :)

Bir Yorum Bırak

Bu site Galloglu.com üzerinden, öğrencilerim ve diğer ilgili herkes için online içerik geliştirme amaçlı tasarlanmıştır. Özellikle SPSS ve ARDUINO blog yazıları, sizin bu konuları örnekler üzerinden daha iyi anlamanız için basitleştirilerek anlatılmıştır. Sitede yer alan içerikler, düzenli olarak kontrol edilerek hatalardan kaçınılmaya çalışılmaktadır, diğer taraftan bilgilerin tümüyle doğruluğu garanti edilemez.
Designed and Created by Kursat Arslan. Copyrigt © 2016-2024
Bu site Kürşat Arslan tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
Bütün hakları saklıdır.Sitede yer alan bütün içerikler galloglu.com'a aittir.