232-301-2136
kursat.arslan@deu.edu.tr
Buca Eğitim Fakültesi
Sosyal Bina, 2.Kat 207, İzmir
  • Ana Sayfa
  • Özgeçmiş
  • Hakkımda
  • Blog
  • İletişim
  • Ders Kayit
  • Giriş
    E-mail Adresi:
    Şifre:
Yaratan rabbinin adıyla oku! Alak Suresi - 1. Ayet
Son blog yazısı (3.11.2023) Bir şiir: Gitse
Dr. Kürşat ArslanDokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesinde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde Doçent.

Arduino Eğitim için Doğru bir Araç mı? (Is Arduino the Right Educational Tool?)

Yayınlanma: 21 Aralık, 2018 Güncellenme: 3 Ocak, 2023

ARDUINO EĞİTİM İÇİN DOĞRU BİR ARAÇ MI? IS ARDUINO THE RIGHT EDUCATIONAL TOOL? (PDF)

Kürşat ARSLAN

Özet

Son yıllarda yurtiçinde ve yurt dışında yapılan çalışmalarda önemli bir yer bulan robotik uygulamalar, Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik, Sanat ve Bilgisayar gibi farklı alanlarda çalışan araştırmacıların dikkatini fazlasıyla çekmektedir. Özellikle eğitimde STEM yaklaşımının yaygınlaşmasıyla birlikte, robotik uygulamaların daha fazla eğitim alanına girdiği görülmektedir. Bu uygulamalar için, alan yazında yer alan çalışmalarda en çok tercih edilen ve popüler olan mikroişlemci, İtalya’da mühendislik dersi için geliştirilen, açık kaynak, ücretsiz ve göreceli olarak ucuz olan Arduino’dur. Bu çalışmanın amacı, programlama eğitimi, robotik uygulamalar, mühendislik eğitimi, uzaktan eğitim ve özel yetenekli öğrencilerin eğitimi gibi oldukça farklı alanlarda kullanılan bu mikro işlemcinin öğrenciler için doğru bir eğitimsel araç olup olmadığı yapılan çalışmaların ilgili başlıklar altında toplanmasıyla araştırmaktır. Elde edilen bulgular ışığında, her ne kadar öğrenciler Arduino temelli eğitimi eğlenceli, ilgi çekici ve bilgilendirici bulsa da, mikroişlemciler gibi arka planda çok fazla özelliğin ve uzmanlık gerektiren bilgi ve becerilerin yer aldığı bir platform ile dersi yürütmenin zor olduğu söylenebilir. Bununla birlikte, Arduino konusunda çok fazla kaynağın olması ve hemen hemen her konuda kütüphanelerin açık kaynak olarak paylaşılması sonucu projelerin özgün çalışmalardan çok, kopyala-yapıştır şeklinde yürütüldüğü, ve bunların kontrolünün hocalar tarafından yapılmasının oldukça zor ve zahmetli olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, STEM uygulamaları içerisinde Arduino çalışmaları yürütmek diğer mikrodenetleyicilere nazaran kolay olsa da, bu çalışmalarda proje ortamının her hafta hazırlanması ve gerekli dökümanların titizlikle yazılması gibi görevler bu uygulamalarında etkili bir şekilde yapılmasını engellediği ifade edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler: Arduino, programlama eğitimi, fiziksel programlama, robotik uygulamala

APA'ya göre Referans:

Arslan, K. (2018). Arduino eğitim için doğru bir araç mı? [Is Arduino the right tool for training?]. In G. Mıhladız (Ed), Eğitim Bilimlerinde Akademik Araştırmalar [Academic Research in Educational Sciences]. Ankara: Gece Kitaplığı, Turkey

Özet ilginiz çektiyse, tam metin indirmek için tıklayın

Bu gibi yazıların çoğalması için site içerisinde yer alan reklama tıklayın. Teşekkürler :)

Bir Yorum Bırak

Bu site Galloglu.com üzerinden, öğrencilerim ve diğer ilgili herkes için online içerik geliştirme amaçlı tasarlanmıştır. Özellikle SPSS ve ARDUINO blog yazıları, sizin bu konuları örnekler üzerinden daha iyi anlamanız için basitleştirilerek anlatılmıştır. Sitede yer alan içerikler, düzenli olarak kontrol edilerek hatalardan kaçınılmaya çalışılmaktadır, diğer taraftan bilgilerin tümüyle doğruluğu garanti edilemez.
Designed and Created by Kursat Arslan. Copyrigt © 2016-2024
Bu site Kürşat Arslan tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
Bütün hakları saklıdır.Sitede yer alan bütün içerikler galloglu.com'a aittir.