232-301-2136
kursat.arslan@deu.edu.tr
Buca Eğitim Fakültesi
Sosyal Bina, 2.Kat 207, İzmir
  • Ana Sayfa
  • Özgeçmiş
  • Hakkımda
  • Blog
  • İletişim
  • Ders Kayit
  • Giriş
    E-mail Adresi:
    Şifre:
Yaratan rabbinin adıyla oku! Alak Suresi - 1. Ayet
Son blog yazısı (3.11.2023) Bir şiir: Gitse
Dr. Kürşat ArslanDokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesinde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde Doçent.

Üç Farklı Arduino projesi ile bir 23 Nisan Etkinliği:Karaağaç Köyü-İzmir

Yayınlanma: 24 Nisan, 2018 Güncellenme: 5 Aralık, 2018

Ardino proje etkinliği 23 nisan karaağaç köyü -galloglu.com

! Öncelikle bu uygulamaların gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Mehmet Burak Bubekoğlu ve Rahman Güngör arkadaşlarıma ve Zafer Tanel hocama çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca böyle bir etkinliğe bizi de davet ettiği için sayın dekanımız Ercan Akpınar'ada teşekkürler. 

2017.KB.EGT.006 nolu "Arduino ile Dinleyen Öğrencilerden Yapan Öğrencilere Geçiş"  adlı projemiz kapsamında, 23 nisan 2018 tarihinde Karaağaç ilköğretim okulunda gerçekleşen etkinlik için hazırladığımız üç farklı projeyi ilköğretim öğrencilerimize tanıttık. Hem öğrencilerin hemde öğretmenlerin bu uygulamalara yönelik gösterdikleri ilgi ve alakaya dönük izlenimlerimizi daha sonra bu sayfa aracılığıyla detaylıca paylaşacağız.

Şimdilik bu etkinlikten bir kaç kare ve projelerle ilgili resimleri paylaşmak istiyorum: projelerden ilki ve etkinlik sırasında en çok ilgi çekeni, toprağın nemini ölçen ve belli bir değerin altına düştüğünde hem LED'i yakan hemde ekrana "susadım" yazarak güncel nem değerini belirten basit bir Arduino projesi.

İkinci proje, arduino ile mesafe ölçen ve bunu toplam 10 LED kullanarak sarı, yeşil ve kırmızı renklerde belirten ve mesafe durumuna göre ses çıkaran yine oldukça basit düzeyde bir Arduino projesi. Bu projenin tasarlanması öğrenciler açısından oldukça zevkli ve zaman almasına rağmen kodlaması göreceli olarak daha kolay olduğu söylenebilir.

Arduino ile mesafe olcer 23 nisan etkiliği - galloglu.com

Ve son projemiz, bluetooth kontrol aygıtı ile çalışan, 4 çekerli, ön ve arka lambaları, sağ ve sol sinyalleri telefon aracılığıyla kontrol edilebilen oldukça güçlü uzaktan kumandalı bir araba modeli. Bu geliştirilen arabanın kod arka planı ve tasarımı diğerlerine göre biraz daha zor ve yapımı daha fazla zaman alıyor. Ancak şunu hatırlatayım ki bu projede 4 teker ayrı ayrı çalıştırılabiliyor.

Arduino Projeleri dört çeker araba -galloglu.com

Öğrenci ve Öğretmen görüşleri:

Bu gibi yazıların çoğalması için site içerisinde yer alan reklama tıklayın. Teşekkürler :)

Bir Yorum Bırak

Bu site Galloglu.com üzerinden, öğrencilerim ve diğer ilgili herkes için online içerik geliştirme amaçlı tasarlanmıştır. Özellikle SPSS ve ARDUINO blog yazıları, sizin bu konuları örnekler üzerinden daha iyi anlamanız için basitleştirilerek anlatılmıştır. Sitede yer alan içerikler, düzenli olarak kontrol edilerek hatalardan kaçınılmaya çalışılmaktadır, diğer taraftan bilgilerin tümüyle doğruluğu garanti edilemez.
Designed and Created by Kursat Arslan. Copyrigt © 2016-2024
Bu site Kürşat Arslan tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
Bütün hakları saklıdır.Sitede yer alan bütün içerikler galloglu.com'a aittir.