232-301-2136
kursat.arslan@deu.edu.tr
Buca Eğitim Fakültesi
Sosyal Bina, 2.Kat 207, İzmir
  • Ana Sayfa
  • Özgeçmiş
  • Hakkımda
  • Blog
  • İletişim
  • Ders Kayit
  • Giriş
    E-mail Adresi:
    Şifre:
Dilek Tuttum Okunsun, Ahım Arşa Dokunsun Nurullah Genç
Son blog yazısı (3.11.2023) Bir şiir: Gitse
Dr. Kürşat ArslanDokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesinde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde Doçent.

Excel'de doktor nöbet çizelgesi

Yayınlanma: 23 Temmuz, 2019 Güncellenme: 30 Kasım, 2019

Basit ama Etkili bir Nöbet Çizelgesi?

Türkiye’de hemen hemen bütün alanlarda nöbet listesi hazırlamak oldukça fazla zaman alan bir süreç. Neredeyse 3-4 gün sürebilen ve etkili bir şekilde kullanılamayan bu listeleri hazırlamak büyük bir sorun oluşturabiliyor. Aşağıdaki benim geliştirdiğim ve farklı kurumlarda kullanılan ve isteğe göre yeni özellikler eklenebilen ve kolayca güncelenen Excel uygulamasını tanıtmaya çalışayım.

Her Şeyi bir Sayfadan Kontrol Edin: 

Bu uygulama bir Excel dosyasında daha doğrusu bir Excel çalışma sayfasında nöbet çizelgesi oluşturmakla ilgili bütün her şeyi görebileceğiniz bir uygulama. Bunun içi yapılan masaüstü programları mevcut ancak onları kullanmak hem zor hemde gereksiz pahalı olabilir. Aşağıdaki resimde bu uygulamanın tam ekran görüntüsünü görebilirsiniz.
 
Şimdi bu uygulama ile neler yapabileceğinizi kısaca özetlemeye çalışayım.

Listenize İstediğini Kadar Doktor Ekleyin:


Bu örnek programda doktorlar veya çalışanlar için üç farklı alanda nöbet oluşturulmuştur. Her bir doktor için ayrı ayrı alanlarda hafta içi ve hafta sonu toplam saatler gösterilmiştir. Daha önce belirttiğim gibi sizin ihtiyaçlarına göre bu değiştirilebilir. 

Her Çalışan için Haftalık Program Çıkarın: 


Oluşturduğunuz listeden istediğiniz çalışanın haftalık programı kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Bu listenin tek tuşla yazıcıdan çıktısını almanızda mümkün. Ayrıca bütün çalışanların haftalık programını ayrı ayrı ya da gün gün çıktı alabilirsiniz. 

Yılı ve Haftayı Belirleyin: 


Nöbet listesi için yılı ve ayı seçip nöbet listelerini ileri tarihli de oluşturabilirsiniz. Seçtiğiniz yıl ve hafta için takvim otomatik olarak oluşturulur. Yani ayın ilk günü, gün sayısı ve son günü belirlenir.  

Kimin Hangi Tarihlerde Nöbet Yazıldığını Görün:


Herhangi bir isim seçip bütün alanlarda o kişiyi kolaylıkla görebilirsiniz. Böylece aynı kişi için arka arkaya nöbet yazılırsa bunu hemen tespit etmeniz mümkün.  Şimdi böyle bir şeye ya da benzerlerine ihtiyacınız varsa benimle iletişime geçin :)

Ücreti:

150 TL.

 

Bu gibi yazıların çoğalması için site içerisinde yer alan reklama tıklayın. Teşekkürler :)

Bir Yorum Bırak

    Bu yazıya şimdiye dek yapıldı.
  • Avatar
    Kerim İnce 3/25/2020 21:19:45

    Merhaba kolay gelsin hocam.
    Balıkesir Atatürk şehir hastanesi bilgi işlem personeli kerim ben.
    108 hekim 4 er saat nöbet tutacaklar şekilde liste ve
    108 hekim 6 şar saat
    108 hekim 8 er saat 
    yapmam gerekiyor mümkün mü acaba kimseye hak geçmesin malum virüs var herkes poliklinik yapmıyor ama doktorlarada hak geçmesin eşit ve adil dağıl olcak şekilde sizin tabloda yapmak mümkünmüdür acaba 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Excel (xls, xlsx) ve Not defteri (txt) uygulamalarından SPSS'e veri aktarma
25.12.2018
Bu site Galloglu.com üzerinden, öğrencilerim ve diğer ilgili herkes için online içerik geliştirme amaçlı tasarlanmıştır. Özellikle SPSS ve ARDUINO blog yazıları, sizin bu konuları örnekler üzerinden daha iyi anlamanız için basitleştirilerek anlatılmıştır. Sitede yer alan içerikler, düzenli olarak kontrol edilerek hatalardan kaçınılmaya çalışılmaktadır, diğer taraftan bilgilerin tümüyle doğruluğu garanti edilemez.
Designed and Created by Kursat Arslan. Copyrigt © 2016-2024
Bu site Kürşat Arslan tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
Bütün hakları saklıdır.Sitede yer alan bütün içerikler galloglu.com'a aittir.